Skip to main content

Historie

- Stichting WSC De Betuwe –
Het wielersportcentrum van Tiel!

Het wielersportcentrum van Tiel is sinds 2018 in gebruik. Vanuit een stuk weiland is het centrum destijds gebouwd tot wat het nu is. In de afgelopen jaren vanaf de ingebruikname in 2018 tot nu zijn er heel veel trainingen gegeven in de verschillende disciplines, hebben diverse wedstrijden plaatsgevonden en zijn er veel mensen die met regelmaat hun favoriete wielersport in de vorm van BMX-en en Wielrennen kunnen beoefenen. Een mooie aanvulling op het sportieve karakter van de stad.

Multifunctioneel

Aan de Schaarsdijkweg 9 in Tiel is een multifunctioneel wielersportcentrum gerealiseerd. De ontwikkeling van het wielersportcentrum is een initiatief van wielrenvereniging JvR de Batauwers en de Tielse Fietscrossclub (TFCC) de Weirijders.

Verschillende disciplines wielersport

Het wielersportcentrum biedt ruime trainings- en wedstrijdmogelijkheden voor beide verenigingen. Met een wielerparcours van 1.500 m lang, een cyclo-cross/mountainbike parcours en een BMX-baan welke voldoet aan de laatste internationale eisen. Op de nieuwe accommodatie kunnen beide verenigingen trainen en gaan ook regionale en nationale wedstrijden worden georganiseerd in de verschillende disciplines van de wielersport.

Exploitatie en beheer

Stichting Wielersportcentrum de Betuwe doet het beheer en exploiteert het wielersportcentrum. De realisatie is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Gelderland, de Gemeente Tiel, Burgerweeshuis Tiel en de Tielse Methode.

Een impressie: Bouw van de banen

Bouw van de kantine